A Kocsi Református Egyházközség Honlapja

Emléktúrára várunk mindenkit szeretettel!

2017-08-25 13:23:55 / Roboz Péter

Bővebb információért kattintson a továbbra!

A reformáció elindulásának 500 éves évfordulóján emléktúrákkal szeretnénk tisztelegni azok előtt a gályarab prédikátorok előtt, akiket a pozsonyi vértörvényszék elé beidéztek, majd gályarabságba hurcoltak, sok-sok szenvedést, áldozatot hozva hitükért, egyházunkért, a Krisztus evangéliumáért. A Tatai Református Egyházmegyében 5 gyülekezet (Ács, Szőny, Császár, Szend, Kocs) adott gályarab prédikátort. A reformáció fél évezredes évfordulója alkalmából két túra keretében kereshetjük fel az érintett gyülekezeteket, s a gályarab prédikátorok emlékhelyeit, melyek közül az első emléktúra május 6-án Ács és Szőny között 86 résztvevővel már lezajlott és nagyon jól sikerült.

 

Most a második túrára kerül sor, amely a másik három érintett gyülekezetet kapcsolja össze.

 

Ennek időpontja: szeptember 16., szombat. Rajt: császári református templom udvara (Császár, Kisfaludy utca 31.), pecsételő állomás: szendi református templom (Szákszend, Csillag u. 13.) Cél: kocsi református templom / gályarabok emlékparkja (Kocs, Kis u. 16.) A táv gyalogosan illetve futva: 18,5 km. Kerékpárral: 33 km

 

Előnevezés szeptember 10-ig lehetséges, az alábbi email címen: bakajg@gmail.com, vagy az alábbi telefonszámon: 06-30-200-9393, melyben kérjük feltüntetni a nevező nevét, címét, elérhetőségét. Az előnevezettek részvételi díja 500.-Ft, melyet a helyszínen, a rajtnál kérünk befizetni. A helyszíni nevezés díja: 1000.-Ft. A helyszínen nevezni, illetve a regisztrációt követően a túrát megkezdeni a rajtnál reggel 9 és 10 óra között lehetséges.

 

Fontos: akik az előző túrán részt vettek, kérjük, hozzák magukkal a pecsételős füzetüket!!! Az új résztvevők természetesen a helyszíni regisztrációnál kapják meg ezt.

 

A távot gyalogolva, futva, nordic walkinggal, és kerékpárral is lehet teljesíteni. (A kerékpárosok figyelmét felhívjuk arra, hogy a kerékpárok esetleges Császárra történő visszajuttatásáról maguknak kell gondoskodni, de lehetőség van egy rövidebb, 18 km-es útvonalon - Kocs-Dad-Császár - visszatekerni is.) A gyalogos túra útvonala a forgalmas utakat kikerülve, felszalagozással kijelölt mezőgazdasági utakon halad. A kerékpárosok viszont műúton: a 8135, 8144-es alsóbbrendű út, a 13-as főút, majd a 8136-os út érintésével teljesíthetik a távot.

 

Minden résztvevőnek a rajtnál térképet biztosítunk. Szintidő nincs, de terveink szerint a kocsi célállomás délután 3-kor zár.

 

A nevezési díj tartalmazza:

 

- a kocsi célállomástól a császári rajtig történő visszaszállítás költségét autóbusszal;

- emléklapot;

- frissítést a Szendi templomnál és Kocson a céllálomásban;

- térképet

- pecsételős füzetet az 5 gyülekezetből származó gályarab-prédikátorok rövid életrajzával.

 

A túráról érdeklődni vagy bővebb információt kérni Darányiné Csonka Valériától lehet az alábbi telefonszámon: 06-30-446-2118.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!